https://www.opremikancelariju.rs/v.aspx?uid=7728fac9-0535-4997-a069-03f0f1082098
Otvoreni portal

Kako do najjeftinijeg, ali i najsigurnijeg štampanja

Iako jeste najveći, kupovina printera nije jedini korak, posebno kada je reč o troškovima štampe u jednoj firmi, bez obzira na njenu veličinu.
Velika stavka čini i dodatna oprema, a najviše kertridži* i toneri. 
Originalni toneri, odnosno kertridži su svakako najbolja opcija, ali je njihova cena prilično visoka. 
Zbog toga na tržištu ima dosta alternativa koji su podeljeni u nekoliko varijatni – kompatibilni, dopunjeni i reciklirani. 
Poslednje dve opcije – dopunjeni i reciklirani, mogu biti problematični po nekoliko osnova. Ovde je reč o korišćenim, a zatim dopunjenim, odnosno recikliranim proizvodima. Kako kertridži imaju elektroniku u sebi, moguće je da ih štampač neće prepoznati kao pune i non-stop će vam prijavljivati grešku. To je čak i bolja opcija u odnosu na mogućnost da se usled lošeg rukovanja prilikom dopune mastilo razlije po štampaču, a postoji i opcija da su u tank, prilikom dopune, upali i mehurići vazduha, koji mogu značajno oštetiti glavu štampača. 
Zbog svega toga, opcija nabavke kompatibilnih, odnosno zamenskih kertridža predstavlja najsigurnije, a i najjeftinije rešenje kada se uzme u obzir da su u pitanju proizvodi koji će garantovano raditi besprekorno u vašem štampaču.
U odnosu na „paprene“ originalne tonere i kertridže, zamenski su daleko povoljniji – bar dva, ako ne i triput. 
Najveći broj zamenskih tonera postoji za HP stampače s obzirom da je reč o globalno najpopularnijem brendu. Odmah za njima slede zamenski toneri za Canon, a zatim za modele kompanija Kyocera, Lexmark, Konica Minolta, Epson, Brother, Samsung, Xerox, Ricoh i Toshiba.
Kapacitet kompatibilnog tonera se ne razlikuje od originalnog. Tako da gde postoji originalni toner većeg kapaciteta, budite sigurni da isti takav postoji i u kompatibili.
Kao najjeftiniji zamenski toner za HP stampače svakako bismo izdvojili modele Ce285a, Q2612A, Q7553A, kao i one novijeg datuma CF230A, CF217A i CF244A.
Takođe, toneri za stampače u boji su danas dostupni i veoma su pristupacni. U ponudi su toneri za (skoro) sve modele koji su izašli u poslednjih deset godina. 
Cena zamenskih tonera u boji je veoma takođe pristupačna i daleko povoljnija od originalnih.
Dakle, zaključuli smo da su zamenski, odnosno kompatibilni toneri i kertridži. 
Međutim, pre kupovine treba obratiti pažnju za još jednu stvar. 
Proizvođača zamenskih tonera i kertridža ima zaista veoma mnogo, a samim tim se i cenovno razlikuju. 
Kao i obično nikako ne treba pojuriti za najjeftinijom opcijom jer ona može dovesti problema u radu štampača – od toga da uređaj ne štampa dobro, da ostavlja uspravne i horizontalne linije, da krči dok štampa pa sve do toga da glavi papir.
Modeli, koji se nalaze u ponudi Opremi kancelariju, predstavljaju provereno rešenje, do kog smo došli pažljivom selekcijom i brižnim odabirom. Oni pružaju kvalitet otiska koji u rangu sa originalnim modelima.
(ovde ne bi bilo loše da stavimo neku kalkulaciju koliko je povoljnije koristiti određeni kompatibilni u odnosu na original)
Opremi kancelariju nudi besplatna isporuku tonera i kertridža za teritoriju Beograda i Novog Beograda, a vršimo je lično ili kurirskom službom o našem trošku. U ostale delove Srbije šaljemo brzom poštom.
*Da, ovako se piše. Iako mnogi gutaju prvo „r“ – kertridž se piše kertridž.