https://www.opremikancelariju.rs/v.aspx?uid=cad582b0-975a-42aa-8c8b-d2ed63d332c4
Otvoreni portal

Zvučnici u kancelariji

Više je razloga zašto je potrebno imati dobre zvučnike na radnom mestu

Prema nekim istraživanjima nemačkih univerzitetskih instituta, slušanje muzike utiče pozitivno na atmosferu u kancelariji. Ovde naravno treba voditi računa da ta muzika bude nenametljiva kao i prihvatljiva većini korisnika. Muzičkih stanica ima na internetu „mali milion“ i lako se nađe omiljena. Mi smo trenutno na jednoj koja pušta poznate džez melodije i baš nam prija. 

Za slučaj da „zaglavite“ na poslu, muzika će olakšati taj prekovremeni rad. U tom slučaju potrebno je ubrzati ritam nekim hitovima iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka.

Kako je najbolje uživati u muzici.

Rešenje u vidu slušalica nije loše. Međutim, one otuđuju kolege. A vrlo je frustrirajuće dozivati kolegu koji ima slušalice na ušima.

Zato je daleko bolje je imati dobar par zvučnika. Ovde nije potrebno imati pojačala i neki preskupe muzički sistemi, dovoljno je da se odlučite za neki od klasičnih brendova kompjuterskih zvučnika, tipa Genius i Logitech ili ako baš volite gruvanje tu su Micro Lab i Energy system.

To su zvučnici jačine od 1,5 pa do 60 vati. Oni će omogućiti da kancelarija bude ozvučena taman koliko treba, a muzika je bitna zbog još jedne bitne stvari. Ona omogućava da vam ne smeta svaki razgovor kolege ili koleginice posebno ako pričaju o tome šta se sinoć desilo u Zadruzi ili kako je Jokić ponovo dao odlučujući koš.

Nekim zvučnicima, posebno onim sa više snage, nije dovoljna struja koju isporučuje USB port. Ako se odlučite za model sa eksternim strujnimo napajanjem potrebno je , bolje proveriti da li imate dovoljno utičnica. S druge strane USB modeli zahtevaju slobodan USB priključak na kompjuteru, što može biti problem ako radite na laptop računaru.

Prethodno pomenute slušalice svakako ne treba eliminisati iz kancelarije, jer postoje situacije kada su one preko potrebne. Zato nije loše izabrati zvučnike koji imaju priključak za slušalice.

Na kraju, malo o dizajnu. Osim klasičnih crnih kutija, tu je i veliki broj različitih dezena za svaki ukus, a posebno za oštro žensko oko.

Sad vam samo preostaje da izaberete model koji vama najviše odgovara po svim gore pomenutim karakteristikama. Što se gabarita tiče, čak i oni najmasivniji će se lako uklopiti u vaš poslovni prostor, a njihova težina je 2 kilograma u najtežoj varijanti.